Loading...

Wijkschoolvereniging West

Welkom bij Wijkschoolvereniging West!

 

De inschrijfperiode voor de kennismakingslessen is momenteel gesloten. In 2023 volgt er een nieuwe periode. Hierover ontvang je via de onderstaande scholen de informatie.

Wat is de Wijkschoolvereniging West?

De wijkschoolvereniging is een samenwerkingsverband tussen in dit geval de Gemeente Schiedam, Team Sportservice Schiedam, Parels van Schiedam, de basisscholen De Wieken, Het Kleurrijk, St. Bernardus en Montessori Schiedam en een aantal sportaanbieders, sportverenigingen en cultuuraanbieders in en buiten de wijk.

De wijkschoolvereniging biedt een aantal sporten en culturele activiteiten in de buurt aan. De sportverenigingen van buiten de wijk bieden hun lessen dichtbij school in de wijk aan, zodat de kinderen niet ver hoeven reizen om te kunnen sporten. Kinderen van de basisschool kunnen na schooltijd in verenigingsverband deelnemen aan sport– en beweegactiviteiten, trainingen en toernooitjes. Deze lessen zijn tegen gereduceerd tarief, zodat sporten en cultuur in de wijk aantrekkelijk is!

Sportaanbod

Via deze website kunt u uw kind voor verschillende sporten in twee kennismakingsperiodes inschrijven voor 6 kennismakingslessen. De kosten voor deelname bedragen € 10,- per sport per kennismakingsperiode. Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijgt u via school de benodigde informatie over de gekozen kennismakingslessen. Bij aanvang van de eerste les worden de deelnamekosten betaald aan de lesgever. Als u uw kind bij meerdere sporten voor de kennismakingsperiode heeft ingeschreven, dan dient u per sport € 10,- te betalen.

Cultuuraanbod

Via deze website kunt u uw kind voor verschillende cultuurlessen in de kennismakingsperiodes inschrijven. Dit gaat anders in zijn werk dan bij de sportlessen. De cultuurlessen bestaan uit een reeks van 10 gratis lessen. Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijgt u via school de benodigde informatie over de gekozen lessen.

Inschrijven

Heb je iets leuks gevonden in het sport- en/of cultuuraanbod? Schijf je dan snel in via de button hieronder!

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Schiedam kent een vergoeding voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten, of deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Samen met Vlaardingen en Maassluis maken we gebruik van de regelingen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze contactpersonen die u graag meer vertellen!