Loading...

Wijkschoolvereniging Oost

Welkom bij Wijkschoolvereniging Oost!

De inschrijfperiode voor de kennismakingslessen is gesloten!

Wat is de Wijkschoolvereniging?

De wijkschoolvereniging is een samenwerkingsverband tussen in dit geval de Gemeente Schiedam, Team Sportservice Schiedam, Parels van Schiedam, Stichting Mooi Werk, de basisscholen in Oost en een aantal sportaanbieders, sportverenigingen en cultuuraanbieders in en buiten de wijk.

De wijkschoolvereniging biedt een aantal sporten en culturele activiteiten in de buurt aan. De sportverenigingen van buiten de wijk bieden hun lessen dichtbij school in de wijk aan, zodat de kinderen niet ver hoeven reizen om te kunnen sporten. Kinderen van de basisschool kunnen na schooltijd in verenigingsverband deelnemen aan sport– en beweegactiviteiten, trainingen en toernooitjes. Deze lessen zijn tegen gereduceerd tarief, zodat sporten en cultuur in de wijk aantrekkelijk is!

Sportaanbod

Via deze website kunt u uw kind voor verschillende sporten in twee kennismakingsperiodes inschrijven voor 6 kennismakingslessen. De kosten voor deelname bedragen € 10,- per sport per kennismakingsperiode. Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijgt u via de wijkschoolvereniging de benodigde informatie over de gekozen kennismakingslessen. Bij aanvang van de eerste les worden de deelnamekosten betaald aan de sportdocent.

Cultuuraanbod

Via deze website kunt u uw kind voor verschillende cultuurlessen in de kennismakingsperiodes inschrijven. Dit gaat anders in zijn werk dan bij de sportlessen.  Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijgt u via de wijkschoolvereniging de benodigde informatie over de gekozen lessen. Bij aanvang van de tweede les krijgt u een betaalverzoek van Stichting Mooi Werk.

Inschrijven

Naast het reguliere sportaanbod zijn er vele evenementen en activiteiten die éénmalig of voor een bepaalde periode georganiseerd worden, deze zijn terug te vinden in de agenda.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Schiedam kent een vergoeding voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten, of deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Samen met Vlaardingen en Maassluis maken we gebruik van de regelingen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze contactpersonen die u graag meer vertellen!