Loading...

Wijkschoolvereniging Nieuwland

Welkom bij Wijkschoolvereniging Nieuwland!

Wat is de Wijkschoolvereniging?

De wijkschoolvereniging is een samenwerkingsverband tussen in dit geval de Gemeente Schiedam, Team Sportservice Schiedam, Parels van Schiedam, Stichting Mooi Werk, de basisscholen in Nieuwland en een aantal sportaanbieders, sportverenigingen en cultuuraanbieders in en buiten de wijk.

De wijkschoolvereniging biedt een aantal sporten en culturele activiteiten in de buurt aan. De sportverenigingen van buiten de wijk bieden hun lessen dichtbij school in de wijk aan, zodat de kinderen niet ver hoeven reizen om te kunnen sporten. Kinderen van de basisschool kunnen na schooltijd in verenigingsverband deelnemen aan sport– en beweegactiviteiten, trainingen en toernooitjes. Deze lessen zijn tegen gereduceerd tarief, zodat sporten en cultuur in de wijk aantrekkelijk is

Sportaanbod

Via deze website kunt u uw kind inschrijven voor de sportcarrousel en overige sportlessenseries. In totaal gaat het om 6 kennismakingslessen. De kosten voor deelname bedragen € 10,- per kind per kennismakingsperiode. Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijgt u via school de benodigde informatie over de sportcarrousel. Bij aanvang van de eerste les worden de deelnamekosten betaald aan de combinatiefunctionaris.

Cultuuraanbod

Via deze website kunt u uw kind voor de cultuurcarrousel inschrijven. In totaal zijn er 8 gratis lessen. Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijgt u via school de benodigde informatie over de kennismakingslessen.

Inschrijven

Lijkt uw kind het leuk om deel te nemen aan de sport- of cultuurcarrousel en overige sportlessenseries? Fijn, dan kunt u uw kind inschrijven via het formulier. Klik op de button om uw kind in te schrijven.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Schiedam kent een vergoeding voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten, of deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Samen met Vlaardingen en Maassluis maken we gebruik van de regelingen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze contactpersonen die u graag meer vertellen!