Loading...

Opensports is
lekker bezig

Goed nieuws, de pilot is verlengd en de toestellen blijven voorlopig nog even staan! De OMNIGYM® outdoor fitnesstoestellen aan de Maasboulevard zijn een groot succes. Schiedammers zijn lekker bezig en maken volop gebruik van de toestellen. Ook is er een maatschappelijk doel bereikt: minder overlast van vandalisme, minder vervuiling, meer actieve mogelijkheden voor zorgverleners en hun patiënten en zelfs personal trainers maken gebruik van de extra trainingsmogelijkheid met hun klanten.

Sinds de start van het ‘coronatijdperk’ is de behoefte om buiten te bewegen en sporten flink gegroeid. Sinds vrijdag 18 september is het mogelijk om aan de Maasboulevard gebruik te maken van zeven fitnesstoestellen van Opensports. Sportieve Schiedammers kunnen hier in de buitenlucht aan hun conditie werken.

Schiedam is de eerste gemeente in Nederland waar dit type toestellen wordt geplaatst. Het gaat om een nieuw soort fitnesstoestel, waarvan door een eenvoudig bedienbaar schuifmechanisme het gewicht kan worden ingesteld en daarmee de weerstand. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen.

De zeven fitnesstoestellen zijn vrijdag 18 september officieel in gebruik genomen, op dezelfde dag dat ook de landelijke Nationale Sportweek van NOC*NSF van start ging. Maak jij al gebruik van de toestellen? Wij vinden het leuk om daar wat van terug te zien! Stuur gerust foto’s en filmpjes naar Lekker Bezig Schiedam.