Loading...

Urban Chess

Schaakstukken of damstenen nodig?

Zou je wel willen schaken of dammen, maar heb je geen schaakstukken of damstenen? Dan hebben we goed nieuws. Je kunt deze gewoon lenen! Je kunt hiervoor bij Restaurant Black Pepper. Black Pepper is te vinden op P.J. Troelstralaan 85 (dit is 100 meter bij de schaaktafels aan het Dr. Wibautplein vandaan). De openingstijden zijn te vinden op de website van het restaurant.

Voor de schaaktafels op Sportpark Willem-Alexander zijn schaakstukken of damstenen te leen in de kantine op het sportpark.

Je kunt de materialen gratis lenen. We vragen je wel om de spullen weer netjes in te leveren zodat de volgende er ook weer met plezier gebruik van kan maken.

(Op de foto: Restaurant Black Pepper)

StreetRulez / De Betrokken Spartaan

De sportcoaches van De Betrokken Spartaan staan meerdere keren per week op het Dr. Wibautplein om met kinderen te sporten. Deze sportcoaches hebben ook schaakstukken  en damstenen beschikbaar. Tijdens de aanwezigheid van de sportcoaches kun je ook hulp vragen met de spelregels. Bekijk het actuele rooster op de site van De Betrokken Spartaan.

 

Spelregels

 

Win je eigen schaakstukken of damstenen!

Heb jij de smaak van schaken of dammen al helemaal te pakken? Lekker bezig! Wij zijn super benieuwd naar jouw moves. Maak een creatieve foto waarbij jij in actie bent bij de schaakborden op het Dr. Wibautplein en stuur hem op via contact@lekkerbezigschiedam. Helemaal leuk als je hem zelf op instagram zet, tag @lekkerbezigschiedam en gebruik de hashtags #urbanchess #schiedam. Wat je kunt winnen? Je eigen schaakstukken of damstenen, zodat je altijd kunt spelen op de openbare tafels. Heel veel plezier!