Loading...

Wees welkom in de sport

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck! 

Wees welkom in de sport 

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport1. Maar helaas zijn sommige sportaanbieders zich hier nog niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Voor je drempels weg kunt nemen, heb je inzicht nodig in die drempels en waarom sommige sporters zich binnen op jouw club nog niet welkom voelen. 

Daarom dagen we jou en jouw sportclub uit de inclusiecheck in te vullen. Via de inclusiecheck ontdek je hoe inclusief jouw sportclub is en zie je welke kansen jij kunt aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten binnen jouw club. 

Doe de inclusiecheck 

Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Kortom: in hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!  

Wat kan je nog meer doen voor een inclusieve sportclub? 

Wil je nog informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? Team Sportservice en Lekker Bezig Schiedam zetten zich in voor inclusie in de sport. Neem contact op met verenigingsadviseur Dorinde voor meer informatie of om als sportclub aan de slag te gaan.  

Ook kan je via lokale sportakkoorden gebruikmaken van verschillende services, die sportclubs op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding. Via de website Alles over sport leer je hier meer over.