Loading...

Uitreiking sportprijs

Honkballer Aaron de Groot won eerder dit jaar de titel Sporter van het Jaar 2021. Omdat hij toen in de Verenigde Staten studeerde, kon hij zijn prijs niet in ontvangst nemen. De Groot is inmiddels weer in Nederland en heeft op woensdag 29 juni alsnog zijn prijs in ontvangst genomen uit handen van wethouder Antoinette Laan.

 

Erecirkel Sporters

Naast de wisseltrofee die bij de titel Sporter van het Jaar hoort, is er voor Aaron ook een medaille met zijn naam in de Erecirkel Sporters gehangen. Schiedam eert met de Erecirkel zijn (top)sporters die kampioen zijn geworden, een unieke sportprestatie hebben geleverd of een grote prestatielijst hebben.

Aaron is met het Koninkrijksteam U23 Europees kampioen geworden en ook uitgeroepen tot beste werper van het toernooi. Daarna is hij in hetzelfde jaar (2021) ook Europees kampioen geworden met het Koninkrijksteam Heren.

 

Informatiebord Erecirkel

Tot slot hebben Aaron de Groot en wethouder Laan samen een informatiebord voor de Erecirkel Sporters onthuld. Dit bord staat in de hal van het Stadskantoor bij de Erecirkel. Het informatiebord bevat een QR-code waarmee bezoekers naar een website worden geleid waar verhalen te lezen zijn over de prestaties van alle Schiedamse sporters die in de Erecirkel zijn opgenomen.