Loading...

Start aanleg Pumptrack

Op het Sportpark Willem-Alexander komt een pumptrack, een parcours voor BMX’ers en skaters. De pumptrack past bij de ontwikkeling van het sportpark om meer gelegenheid te bieden voor het beoefenen van urban sports.

Wat is een pumptrack?

Een pumptrack is een kronkelend en golvend parcours van asfalt dat geschikt is voor BMX’ers, skaters en steppers. Door goed te pompen (pump) zou je zonder te hoeven (bij) te trappen of te stappen over het parcours moeten kunnen gaan. Een pumptrack wordt ook wel omschreven als een mix tussen een BMX-baan en skatepark.

Waarom een pumptrack in Schiedam?

De afgelopen jaren zijn urban sports, zoals BMX’en en skaten, steeds populairder geworden onder jongeren. Er is daarom behoefte aan plekken om zulke sporten te beoefenen. In 2021 hebben verschillende wijken het burgerinitiatief genomen om een speciale pumptrack te realiseren in Schiedam. Deze baan wordt met Eneco-gelden gefinancierd en uit het eigen budget van zeven wijken (Centrum, Oost, Zuid, Groenoord, Nieuwland, Spaland-Sveaparken en Woudhoek) en het stedelijke bewonersbudget. Met de pumptrack willen de wijken het sporten door jongeren in Schiedam stimuleren.

Een serieuze baan

De baan wordt plusminus 2500 vierkante meter groot en is geschikt voor (internationale) wedstrijden. Zowel beginners als gevorderden kunnen er met hun skateboard, skates, step of BMX op. In overleg met jongeren is eind 2021 een ontwerp uitgekozen dat vervolgens verder is uitgewerkt en in het voorjaar van 2022 wordt aangelegd.

Planning

De aanleg van de pumptrack is gestart in maart 2022. De verwachting is dat de baan in mei 2022 gereed is en vanaf dan kan worden gebruikt.

Meer informatie?

Meer informatie over de pumptrack is te vinden op de website van Sportpark Willem-Alexander. Via het Instagram-account van Sporten in Schiedam is de voortgang van de aanleg te volgen.