Loading...

Sportspullenbank in Schiedam

Tijdens Southbeach 2022 is de Sportspullenbank Nederland in Schiedam gelanceerd. Tijdens Southbeach staat er een blauwe container waarin overbodige sportkleding en -spullen achtergelaten kunnen worden. Hiermee kunnen anderen weer blij gemaakt worden.

Op Sportpark Harga en op Sportpark Willem-Alexander komen na Southbeach ook twee van zulke inzamelbakken. De containers zijn te herkennen aan stickers met het logo van de Sportspullenbank erop.

Dorinde Hoogsteden van Team Sportservice Schiedam geeft een toelichting op de werking van de Sportspullenbank: “Is een kind bijvoorbeeld uit zijn of haar rollerskates gegroeid, dan zijn deze waarschijnlijk nog heel goed bruikbaar voor andere kinderen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor sportbroekjes. Kinderen zijn er eerder uitgegroeid dan dat ze versleten zijn. Voor sportschoenen is dat ook vaak het geval. En onder meer sportspullen als hockeysticks en tennisrackets zijn ook goed door een tweede eigenaar te gebruiken. We kunnen niet alleen voor kinderen sportkleding en -spullen gebruiken, maar ook voor volwassenen. De Sportspullenbank zoekt vervolgens uit wat nog goed bruikbaar is en slaat dat op in het magazijn. Omgekeerd, als de beweegcoaches in Schiedam iemand tegenkomen die wil sporten, maar geen geld heeft om de benodigde materialen voor een sport te kopen, dan nemen we contact op met de Sportspullenbank om te zien wat er voorradig is. Degene die wil gaan sporten kan tegen de beweegcoach dus zeggen: kleed me als voetballer, of kleed me als hockeyer, of kleed me als tennisser, of noem maar op. Samen gaan we aan de slag om dat te regelen en het sporten of bewegen voor iedereen mogelijk te maken. Ook komt het voor dat we sportieve dan wel op beweging gerichte evenementen organiseren en dat we de bus van de Sportspullenbank uitnodigen aanwezig te zijn met een uitgekiende voorraad aan bruikbare sportkleding en -spullen.”

Voor meer informatie over de Sportspullenbank kun je terecht op de website van De Sportspullenbank Nederland.

Heb je vragen over de Sportspullenbank in Schiedam, dan kun je ook altijd contact opnemen met Dorinde Hoogsteden via telefoonnummer 06-19671384 of per mail op dhoogsteden@teamsportservice.nl.