Loading...

Sportcafé over de Inclusieve Sportvereniging

Kom op maandag 14 maart naar het Schiedams Sportcafé over de Inclusieve Sportvereniging  
Na de veelbesproken uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice staat sociale veiligheid als nooit tevoren in de schijnwerpers. Helaas passeren er nog steeds wekelijks berichten de revue waarin de grenzen van iemand zijn overschreden. Ook binnen jouw vereniging kan de sociale veiligheid onder druk komen te staan, met alle gevolgen van dien. Team Sportservice Schiedam helpt jou graag om de sportvereniging te wapenen tegen onwenselijk gedrag op de club.

Maar hoe zorg je ervoor dat ieder lid, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gender of geaardheid, zich welkom voelt op de club? Is het hebben van protocollen en gedragsregels voldoende, of kan je meer doen om de sociale veiligheid op je club te vergroten? Het afgelopen jaar is er in Schiedam al veel aandacht besteed aan de inclusieve sportvereniging. Zo is er een Schiedamse Sportcafé georganiseerd met als thema ´Diversiteit & Inclusie´ en is de regenboogvlag uitgereikt. Op maandag 14 maart aanstaande volgt er een interessant vervolg. In deze sessie ontdek je nieuwe kansen voor je vereniging om de clubcultuur inclusiever te maken.

Na twee jaar online vergaderen ontvangen we je ditmaal met open armen op Sportpark Willem-Alexander. De avond wordt begeleid door Start2Create. Deze verfrissende organisatie treedt al snel buiten de geijkte denkpaden. Zo ontdek je vanuit onverwachte hoek unieke en praktische ideeën om je vereniging inclusiever, sociaal veiliger en vooral leuker te maken. Voor ieder lid.

Ben jij erbij? 
Maandag 14 maart start 19.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen, naar dhoogsteden@teamsportservice.nl of een (whatsapp)bericht te sturen, te bellen 06-19671384, aalberts@teamsportservice.nl of een (whatsapp)bericht te sturen, te bellen 06-14027674. Graag even de vereniging/organisatie vermelden waar jij van bent, jouw voor- en achternaam, functie en met wie en hoeveel je aansluit bij deze sessie. De sessie wordt begeleid door Start2Create.