Loading...

Southbeach officieel geopend

Eindelijk is het dan zover. Southbeach is los! Vanochtend is het sportieve evenement officieel geopend door wethouder Laan. Tijdens de officiële opening werd ook de Sportspullenbank in Schiedam gelanceerd.

De wethouder stond tijdens haar openingstoespraak stil bij het geweldige evenement dat Southbeach is. Een mooie manier voor Schiedammers om kennis te maken met diverse sporten en een fantastische manier om sporten te stimuleren. Verder wees ze op het belang van de Sportspullenbank. Een gebrek aan sportspullen mag namelijk geen belemmering zijn om te kunnen sporten. De wethouder opende Southbeach door zes setjes sportspullen in de sportspullenbak van Erna Truijens te deponeren. Deze sportspullen zijn geschonken door basisschool Kleurrijk.

Op sportpark Willem-Alexander en sportpark Harga komen ook sportspullenbakken te staan. Hierin kan iedereen zijn overbodige sportspullen inleveren om anderen ermee te helpen. De Sportspullenbank geeft sportkleding en -materialen een tweede leven.

Tot en met zondag 18 september kunnen Schiedammers van alle leeftijden en in alle condities op Southbeach kennismaken met verschillende sportieve activiteiten. Op het zandveld en het omliggende grasveld worden allerlei sportieve activiteiten aangeboden door plaatselijke sportaanbieders. Het evenement wordt georganiseerd door Team Sportservice Schiedam.

Het aanbod tijdens Southbeach is bijzonder gevarieerd. Zo zijn er sportdagen voor het onderwijs en is er ook een seniorenochtend. Naast een familiedag en een meidenvoetbalavond is er ook een voetbalavond voor mensen die aangepast sporten. Er zijn diverse open middagen om clinics te volgen en er is stormbaan en springkussen waar kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast staan er bijvoorbeeld een social run, bootcamp en sportcafé op het programma.

Behalve kennismaken met de diverse beweegmogelijkheden in de stad, is Southbeach een plek van verbinding. Inwoners en plaatselijke organisaties komen tijdens dit evenement op een laagdrempelige manier met elkaar in contact.

Het volledige programma is te vinden op www.lekkerbezigschiedam.nl/southbeach. De toegang tot Southbeach is gratis. Kom gezellig langs, als deelnemer of als toeschouwer. Er is gelegenheid om een versnapering te kopen en in een relaxte strandstoel neer te ploffen.