Loading...

Schiedamse scouts wandelen voor goed doel

De bevers, welpen, scouts en explorers van de Scouting Tono-groep wandelden zaterdag 1 oktober de Duinenmars. Voor de afstand van 5, 10 of 15 kilometer ontvingen ze een medaille, en steunden ze verschillende gehandicaptenorganisties.

Met twee jaar vertraging vierde de Duinenmars de 70e editie. De scouts van de Schiedamse Scouting Tono-groep maalden daar niet om. Zij genoten van de tocht door de duinen van Kijkduin en Den Haag en de etappes over het strand. Er kon gekozen worden tussen de afstanden van 5 kilometer, 10 kilometer of 15 kilometer. Waar de jongste scouts, de bevers, voor de 5 kilometer kozen, kozen de oudste leden, de explorers, massaal voor de 15 kilometer.

Met de opbrengst worden verschillende gehandicaptenorganisaties ondersteund, waaronder scoutinggroepen voor gehandicapten. Dit jaar deden zo’n 7.000 wandelaars mee. Volgend jaar is de Duinenmars weer in april. De scouts van de Scouting Tono-groep uit Schiedam zijn er dan zeker weer bij: “Dit is toch wel de mooiste tocht die ik ken”, aldus de 12-jarige Floor Lemon, een van de scouts van de Scouting Tono-groep.

 

Foto: Bram Lansbergen