Loading...

Rocky Hehakaija en Soufiane Touzani bij schoolvoetballers Schiedam

De bekende ‘free style-voetballers’ Rocky Hehakaija en Soufiane Touzani zijn volgende week vrijdag te gast op een schoolzaalvoetbaltoernooi in de Margriethal.

Touzani

Touzani wordt volgens de organisatoren gezien als ‘ de grondlegger’ van het free stylevoetbal. Hij bereikt zijn publiek met een eigen tv-kanaal en een programma op RTL 7, Tikkie Takkie Touzani. Rocky Hehakaija bouwde naam op als free stylevoetbalster.

Schoolvoetbalcompetitie

Het toernooi is een voorloper op de schoolvoetbalcompetitie die sinds jaar en dag door HBSS wordt georganiseerd. Het wil ‘voetballers, niet-voetballers, jongens en meiden’ bij elkaar brengen om te ervaren hoe veel plezier je al voetballend kunt hebben. “Uiteindelijk hopen wij dat kinderen die nog niet op een sport zitten, op voetbal gaan”, aldus Chiara Hildebrand van Haaglanden Beweegt, dat het project rond het Schiedamse schoolvoetbal begeleidt.

Volgende week vrijdag wordt er vier tegen vier in de zaal gevoetbald door leerlingen van de Schiedamse middelbare scholen. Aanmelden kan tot komende vrijdag via de docenten lichamelijke opvoeding van de scholen. Er wordt in verschillende leeftijdscategorieën en op verschillende niveaus gespeeld, ‘zodat meedoen voor iedereen leuk is’. Uiteraard vertonen Hehakaija en Touzani in de Margriethal hun kunsten. Toeschouwers zijn meer dan welkom.

De zaalcompetitie bij HBSS begint naar verwachting eind oktober.