Loading...

Pumptrack en Urban Dance Ground geopend!

Op dinsdag 24 mei zijn zowel de Pumptrack als de Urban Dance Ground op Sportpark Willem-Alexander officieel geopend door wethouder Marcel Houtkamp. Als onderdeel van de opening hebben ervaren pumptrackers een demonstratie gegeven op de nieuwe baan en heeft de Dansmavo een optreden gegeven op de dansvloer.

 

Pumptrack

Op de Pumptrack kun je met een BMX, stuntstep, skeelers of skateboard het kronkelende en golvende parcours van asfalt volgen. Door goed te pompen (pump) kun je zonder te hoeven bijtrappen of -stappen over het parcours gaan. Een pumptrack wordt ook wel omschreven als een mix tussen een BMX-baan en skatepark. De pumptrackbaan is een initiatief van Schiedammers uit allerlei wijken en werd betaald vanuit wijkbudgetten, het stedelijk wijkbudget en Eneco-gelden. Je bent welkom van maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Urban Dance Ground

De Urban Dance Ground is een dansvloer in de openbare ruimte, voor iedereen toegankelijk. Naast de dansvloer staat een geluidsbox (DJ Post), die zónder stroom tóch geluid geeft. Door aan de schijf op de DJ Post te draaien ontstaat er energie waarmee het geluid van je smartphone wordt versterkt. Een super gave geluidsbox dus, helemaal weerbestendig en hufterproof. Op de Urban Dance Ground kun je met je vrienden en vriendinnen buiten dansen, tiktok-filmpjes opnemen of gewoon even lekker chillen.

 

Urban Weken

De opening van de Pumptrack en de Urban Dance Ground vond plaats tijdens de Urban Weken. Tijdens deze weken hebben scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs kennisgemaakt met urban sports, zoals pumptrack en freerunnen. Ook zijn er twee open middagen georganiseerd met leuke clinics voor alle geïnteresseerden. De Urban Weken zijn georganiseerd door Team Sportservice Schiedam, de gemeente Schiedam en Sportpark Willem-Alexander.