Loading...

Nieuwe hardloop- en wandelroutes Beatrixpark

Op 18 september heeft de Schiedamse Wethouder Fahid Minhas de twee nieuwe hardloop/wandelroutes in het Beatrixpark in Schiedam feestelijk geopend. Na een korte toespraak waarin Minhas het belang van lekker bewegen nogmaals onder de aandacht bracht, werd gestart met een professionele hardlooptraining speciaal voor gevorderden, of met een hardloopclinic speciaal voor beginnende lopers.

Trainer John Nobel van de Vroege Vogels gaf de training voor gevorderden. Karel Leeuwangh, onze Schiedamse sportambassadeur, nam samen met Beweegcoach Hilde, de beginnende lopers onder zijn hoede. Ook de hardloopgroepen Kethelrunners en Running Friends Company liepen de hardlooproutes met grote enthousiasme.

De realisatie van de routes is een grote wens geweest van diverse inwoners. Er zijn veel mensen die graag willen bewegen en sporten, maar niet de behoefte hebben dit bij een vereniging te doen. Samen met de gemeente Schiedam is er daarom gekozen voor een 2 en 3 km lange looproute door het prachtige opgeknapte Beatrixpark. Wandelen, skaten en hardlopen, de routes lenen zich hier uitstekend voor. Want, naast het traditionele, veelal bij verenigingen georganiseerde activiteitenaanbod, wordt in Schiedam ook aandacht besteed aan (meer) ongeorganiseerde mogelijkheden om te bewegen of sporten. Wandelen, skaten en hardlopen zijn sporten die laagdrempelig zijn en die je kan doen wanneer je maar wilt.

Het startpunt van beide hardlooproutes, is vlak voor het bruggetje in de barbecuezone, richting de kinderboerderij.

Samen met de ook nieuw aangelegde sprintbaan en het Calisthenics park kan in het Beatrixpark nu door de liefhebbers een volledige workout gedaan worden. De 200 meter sprintbaan ligt aan de Parkweg, ter hoogte van Voetbalvereniging PPSC. Een leuk detail zijn de sprint-tijden van Daphne Schippers, deze staan vermeld als extra uitdaging.

Lekker Bezig!!!!