Loading...

Verkiezing Schiedamse sporters

De gemeente Schiedam organiseert ieder jaar de verkiezing van Schiedamse sporters. Net als in 2020 hebben afgelopen jaar de competities grotendeels stilgelegen. Toch wist een aantal individuele sporters aansprekende resultaten te behalen. Daarom wil de vakjury hier graag bij stilstaan.

 

Normaal gesproken vindt verkiezing van de sporter van het jaar, de sportploeg van het jaar en het talent van het jaar ieder jaar plaats. Daarnaast is er sinds enkele jaren ook aandacht voor de ‘bijzondere prestatie’, een erkenning voor een persoon of organisatie die iets bijzonders heeft gedaan op maatschappelijk gebied. Wethouder Antoinette Laan (Sport): “Het was door corona opnieuw een moeilijk jaar voor de sport. Toch waren er sportieve hoogtepunten en sporters die zich wisten te onderscheiden. Hun prestaties mogen zeker niet onbenoemd blijven. Daarom hebben we in overleg met de vakjury besloten om de sportverkiezing voor 2021 in aangepaste vorm toch te laten doorgaan.”

 

Talent en Sporter van het jaar

Doordat de competities grotendeels stil lagen door corona, is het niet mogelijk om een sportploeg van het jaar te kiezen. In de categorie Talent van het jaar en Sporter van het jaar was er daarentegen wel wat te kiezen, omdat er toch aansprekende resultaten zijn behaald door individuele sporters.

 

De vakjury koos voor Sebastian Olsen als Talent van het jaar. De jonge judoka van Sportinstituut Schiedam is Nederlands kampioen judo geworden in de categorie onder 15 jaar en onder 46 kg. Honkballer Aaron de Groot werd door de jury uitgeroepen tot Sporter van het jaar. : Aaron is met het Koninkrijksteam U23 Europees kampioen geworden en ook uitgeroepen tot beste werper van het toernooi. Daarna is hij in hetzelfde jaar ook Europees kampioen geworden met het Koninkrijksteam Heren.

 

Sebastian ontving zijn onderscheiding op dinsdag 1 februari uit handen van wethouder Laan. Aaron verblijft in Arizona in de Verenigde Staten, waar hij studeert en college honkbal speelt voor Park University. Hij ontvangt zijn onderscheiding later dit jaar als hij weer in Nederland is.

 

Bijzondere prestatie

De gemeente Schiedam kent elk jaar ook een eervolle vermelding toe aan een persoon of organisatie die zich op een positieve manier heeft ingezet voor de sport. Wethouder Laan: “Hoewel gewoon sporten vaak niet mogelijk was, vonden veel sportverenigingen en sportaanbieders andere manieren om mensen te laten sporten en bewegen. Daarom gaat de vermelding voor de ‘bijzondere prestatie’ dit jaar naar alle vrijwilligers van de sportverenigingen en sportaanbieders die, ondanks de moeilijke tijden, toch altijd paraat stonden en staan. Zij zorgen er samen voor dat Schiedammers kunnen bewegen en sporten en vitaal blijven.”