Loading...

JOGG

Op woensdag 23 februari 2022 hebben Schiedam en JOGG hun handtekening gezet onder het contract dat de gemeente minimaal twee jaar verbindt aan JOGG. JOGG richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl onder kinderen. Doel van de JOGG-aanpak is een beweging in gang te zetten waarbij iedereen in een wijk zich inspant om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Schiedam wil vooral aan de slag met een gezonde omgeving en meer beweging voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

JOGG-regisseur

Corné op ’t Hof van Team Sportservice Schiedam is de JOGG-regisseur van Schiedam. De JOGG-regisseur verbindt diverse plaatselijke partijen en richt de lokale JOGG-aanpak in. Voor meer informatie over de Schiedamse JOGG-aanpak kun je contact opnemen met Corné.

Wat is JOGG?

JOGG bouwt aan een lokaal, landelijk en internationaal werknet om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. JOGG wil de maatschappij zo gezond maken dat welvaartsziekten als overgewicht en obesitas geen kans meer maken. Maar de samenleving verander je niet in één dag. Je hebt draagvlak nodig, ideeën, strategieën, experimenten en tijd.