Loading...

Senioren

Bewegen en sporten is niet alleen goed voor de gezondheid, maar vooral ook leuk om te doen! Door het beoefenen van een sport of door mee te doen aan een beweegactiviteit hoor je ergens bij en ontmoet je nieuwe mensen. In Schiedam is een ruime keuze aan beweeg- en sportactiviteiten voor senioren.

Advies op maat

In Schiedam zijn veel beweeg- en sportmogelijkheden, ook voor senioren! Heeft u een vraag over bewegen -en sporten, of bent u benieuwd naar het sportaanbod in uw wijk? Vul het formulier in, dan neemt één van onze beweegcoaches zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat kan ik in Schiedam allemaal doen?

Benieuwd waar u beweeg- of sportactiviteiten kunt doen in Schiedam, of wilt u meer weten over welke sportverenigingen er in de buurt zijn?

Activiteitenkalender

Alle evenementen en activiteiten die eenmalig of voor een bepaalde periode georganiseerd worden, hebben we op een rijtje gezet.

Bewegen op recept in Schiedam Noord

Huisartsen, fysiotherapeuten, leefstijlcoaches en sportorganisaties zijn in Schiedam Noord in samenwerking met Team Sportservice en de gemeente gestart met Bewegen op Recept. Mensen die meer beweging nodig hebben vanwege hun gezondheid krijgen een verwijzing voor bewegen en sporten onder deskundige begeleiding.

Fittesten 55-plussers

Regelmatig bewegen draagt bij aan fitter en gezonder ouder worden. Door te bewegen kunt u met plezier uw energie kwijt en leert u wellicht andere mensen kennen. Gelukkig zijn al veel Schiedamse senioren actief bezig met een vorm van bewegen, maar andere senioren ervaren wellicht een drempel op dit gebied en hebben behoefte aan wat advies en persoonlijke aandacht.

Contact

De beweegcoach kan u helpen met het vinden van een passende beweeg- of sportactiviteit. Neem gerust contact op met uw vraag.

Heeft u een beperking of een chronische ziekte? Bent of voelt u zich lichamelijk beperkt? Dan zijn er ook veel mogelijkheden om te bewegen en sporten.