Loading...

Wijkschoolverenigingen

De Wijkschoolverenigingen zijn initiatieven van de gemeente Schiedam. Ze bieden kinderen meer mogelijkheden om te ontdekken waar hun talenten en interesses liggen op het gebied van sport en cultuur. Iets wat lang niet altijd vanzelfsprekend is. Dit is in samenwerking met het basisonderwijs, Stichting Mooi Werk en lokale sport -en cultuuraanbieders.

Kinderen kunnen na schooltijd cultuurlessen volgen tegen een kleine bijdrage, daarnaast kunnen ze meedoen ze met verschillende sporten. Denk bijvoorbeeld aan handbal, tennis, dans, schaken, tafeltennis, basketbal of taekwondo.

Aan het begin van ieder schooljaar is er een kick off, waar alle aanbieders een les of training aanbieden. Kinderen maken deze middag kennis met verschillende lessen en uitproberen wat ze leuk vinden. Na de kick off kunnen zij zich inschrijven voor de wekelijkse sport- en cultuurlessen. De lessen zijn op school of ergens in de wijk. De cultuurlessen duren vijftien weken, de sportlessen zes. Zo kunnen kinderen uitproberen wat zij het allerliefst doen. De eerste periode start aan het begin van het schooljaar en de tweede periode start in februari. Na afloop kunnen de kinderen tegen een gereduceerd tarief lid worden van een sportvereniging.