Loading...

Streetrulez!

Sinds 2010 draait het project Streetrulez in Schiedam en vanaf 2017 is het project overgedragen aan Stichting Betrokken Spartaan. Wil je buitenspelen op één van de pleintjes? Leuk! Bekijk het actuele rooster om te zien wanneer er een sportcoach aanwezig is.

Streetrulez zet sport in om jongeren te activeren richting arbeidsmarkt of studie. Het biedt ze de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen en zich in te zetten bij sportactiviteiten. Na deze opleiding zetten ze zich 200 uur per jaar in als vrijwilliger. De sportcoaches van Streetrulez zijn actief op pleinen zoals  Krajicek Playgrounds, het Cruyff Court en de veertien ‘Schoolpleinen 14’. Sportcoaches ondersteunen ook sportevenementen. Denk aan Cruyff Court 6 vs. 6, Danone Nations Cup en het Krajicek Tennis-, Basketbal-, Meidenevent. Op dit moment zijn er ruim 20 sportcoaches in Schiedam. Zij hebben de opleiding Leider Sportieve Recreatie gevolgd.

Het project draagt bij aan de ambities in het Uitvoeringsprogramma Bewegen en Sporten Schiedam. De gemeente Schiedam wil meer uitdagende beweeg- en sportplekken in de openbare buitenruimte en op basis van wensen en behoeften worden deze plekken optimaal gerealiseerd en gebruikt.