Loading...

SchavUit Eropuit

Ieder voorjaar verschijnt een geheel nieuwe editie van de SchavUIT: de SchavUIT Eropuit! Met dit boekje ontdekken kinderen (en de rest van het gezin) wat er allemaal te beleven is in Schiedam op het gebied van natuur, bewegen en sport. De SchavUIT Eropuit komt tot stand in samenwerking met De Kleine Ambassade, de Gemeente Schiedam en een kinderpanel. Het boekje wordt verspreid onder leerlingen van groep 6 t/m 8 in een SchavUIT-pakket. Inmiddels zijn er al drie edities verschenen.

Op pad met het gezin

Net als de SchavUIT-doeboek staat het boekje boordevol weetjes, opdrachten, spellen en tips. Daarnaast bevat de Eropuit-gids een bijzondere route waarmee gezinnen niet alleen worden gestimuleerd om op pad te gaan, maar die ook nog eens een mooi stuk van Schiedam in de schijnwerpers zet. Ook het aangrenzende Midden Delfland wordt niet vergeten. Zo’n mooi gebied, zo dicht bij huis… daar moeten we natuurlijk met z’n allen gebruik van maken!

Natuur en spelen

Doel van het boekje is om kinderen te laten kennismaken met de beweeg-, sport- en speelmogelijkheden in hun omgeving. Ook als je in een dichtbebouwd gebied woont, zijn er buiten allerlei avonturen te beleven. Daarnaast krijgen de kinderen meer informatie over de natuur in de stad.

Advies van de Kindergemeenteraad

De SchavUIT Eropuit is geïnspireerd door een advies van de Kindergemeenteraad Schiedam. Tijdens hun onderzoek naar het thema wonen en buitenruimte in Schiedam verbaasden de kindergemeenteraadsleden over hoeveel er te beleven is dichtbij huis. Dat wilden ze iedereen laten weten! De Kleine Ambassade ontwikkelde vervolgens dit doeboek om alle kinderen en gezinnen in Schiedam te laten kennismaken met de speel-, sport- en beweegmogelijkheden in hun omgeving.