Loading...

Kinderen

Bewegen en sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar vooral ook leuk om te doen! Door het beoefenen van een sport, of door mee te doen aan een beweegactiviteit, hoor je ergens bij en ontmoet je andere kinderen. In Schiedam is er heel veel te doen voor kinderen. Van voetbal, tot hockey en van dans tot aan scouting. 

Sportgids

Benieuwd waar je beweeg- of sportactiviteiten kunt doen in Schiedam, waar je kunt buitenspelen, of wil je meer weten over welke sportverenigingen er in de buurt zijn?

Activiteitenkalender

Naast het reguliere sportaanbod zijn er vele evenementen en activiteiten die éénmalig of voor een bepaalde periode georganiseerd worden, deze zijn terug te vinden in de agenda.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Schiedam kent een vergoeding voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten, of deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Samen met Vlaardingen en Maassluis maken we gebruik van de regelingen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Playgrounds

Schiedam heeft veel trapveldjes en speelgelegenheden voor kinderen en jongeren. De grootste en bekendste daarvan zijn het Cruyff Court (Nieuwland) en de drie Richard Krajicek Playgrounds (Nieuwland, Woudhoek en Oost). Op deze veldjes zijn sportcoaches actief, die de activiteiten begeleiden.

Streetrulez!

Streetrulez! zet sport in om jongeren te activeren richting arbeidsmarkt of studie. Het biedt Schiedammers vanaf 16 jaar de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen. In ruil voor deze opleiding zetten de sportcoaches zich, na het behalen van het diploma, 200 uur per jaar in als vrijwilliger bij sportactiviteiten.

Wijksport- en Wijkschoolverenigingen

De Wijksportverenigingen en Wijkschoolverenigingen zijn initiatieven van de Gemeente Schiedam. In samenwerking met het basisonderwijs, Stichting Mooi Werk en lokale sport-, kunst- en cultuuraanbieders biedt een vereniging kinderen in de wijk, meer mogelijkheden om te ontdekken waar hun talenten en interesses liggen.

YOUTH EMPOWERMENT THROUGH SPORTS (YETS)

De YETS Foundation zet sportteams op voor kwetsbare jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches, die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden, worden zij geholpen naar een positieve deelname aan de maatschappij.

Schoolsporttoernooien

Het Lentiz Life College organiseert de schoolsporttoernooien voor de basisscholen in Schiedam, in samenwerking met Schiedamse sportverenigingen. Voor schooljaar 2019-2020 staan 10 schoolsporttoernooien gepland: tennis – badminton – tafeltennis – schaken – basketbal – handbal – voetbal – trefbal – korfbal – cricket.

Schavuit Eropuit

Ieder voorjaar verschijnt een geheel nieuwe editie van de SchavUIT: de SchavUIT Eropuit! Met dit doeboekje ontdekken kinderen (en de rest van het gezin) wat er allemaal te beleven is in Schiedam op het gebied van natuur, bewegen en sport. De SchavUIT Eropuit komt tot stand in samenwerking met De Kleine Ambassade, de Gemeente Schiedam en een kinderpanel. We verspreiden het boekje onder leerlingen van groep 6 t/m 8 in een SchavUIT-pakket. Inmiddels zijn er al drie edities verschenen.