Loading...

Kinderen

Bewegen en sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar vooral ook leuk om te doen! Door het beoefenen van een sport, of door mee te doen aan een beweegactiviteit, hoor je ergens bij en ontmoet je andere kinderen. In Schiedam is er heel veel te doen voor kinderen. Van voetbal tot hockey en van dans tot aan scouting. 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Schiedam kent een vergoeding voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten, of deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Samen met Vlaardingen en Maassluis maken we gebruik van de regelingen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Advies op maat

In Schiedam zijn veel beweeg- en sportmogelijkheden. Of je nu sport bij een sportvereniging, individueel of bij een specifieke beweeggroep, kies een activiteit die je leuk vindt en die bij je past. Heb je daar hulp bij nodig? Of heb je een andere vraag over bewegen -en sporten in Schiedam? Vul dan het intake formulier in, dan neemt één van onze beweegcoaches zo snel mogelijk contact met je op!

JOGG

Schiedam is een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en biedt handvatten voor een gezonde leefstijl. Gezond eten en voldoende bewegen zijn nog altijd een uitdaging en daar wil de gemeente iets aan doen. Corné op ’t Hof van Team Sportservice Schiedam is de JOGG-regisseur van Schiedam.

Sportgids

Benieuwd waar je beweeg- of sportactiviteiten kunt doen in Schiedam, waar je kunt buitenspelen, of wil je meer weten over welke sportverenigingen er in de buurt zijn?

Activiteitenkalender

Naast het reguliere sportaanbod zijn er vele evenementen en activiteiten die éénmalig of voor een bepaalde periode georganiseerd worden, deze zijn terug te vinden in de agenda.

Playgrounds

Schiedam heeft veel trapveldjes en speelgelegenheden voor kinderen en jongeren. De grootste en bekendste daarvan zijn het Cruyff Court (Nieuwland) en de drie Richard Krajicek Playgrounds (Nieuwland, Woudhoek en Oost). Op deze veldjes zijn sportcoaches actief, die de activiteiten begeleiden.

Streetrulez!

Streetrulez! zet sport in om jongeren te activeren richting arbeidsmarkt of studie. Het biedt Schiedammers vanaf 16 jaar de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen. In ruil voor deze opleiding zetten de sportcoaches zich, na het behalen van het diploma, 200 uur per jaar in als vrijwilliger bij sportactiviteiten.

Wijkschoolverenigingen

De Wijkschoolverenigingen zijn initiatieven van de Gemeente Schiedam. In samenwerking met het basisonderwijs, Stichting Mooi Werk en lokale sport-, kunst- en cultuuraanbieders biedt een vereniging kinderen in de wijk meer mogelijkheden om te ontdekken waar hun talenten en interesses liggen.

YOUTH EMPOWERMENT THROUGH SPORTS (YETS)

De YETS Foundation zet sportteams op voor kwetsbare jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches, die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden, worden zij geholpen naar een positieve deelname aan de maatschappij.

Schoolsporttoernooien

Het Lentiz Life College organiseert de schoolsporttoernooien voor de basisscholen in Schiedam, in samenwerking met Schiedamse sportverenigingen.