Loading...

Mensen met een beperking

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te bewegen en sporten, ook met een beperking. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook leuk om te doen. Door te sporten of mee te doen aan een beweegactiviteit ontmoet je andere mensen. Gelukkig zijn in Schiedam en omstreken vele mogelijkheden om (aangepast) te sporten. 

Wat kan ik in Schiedam en omgeving allemaal doen?

Ben je benieuwd welke aangepaste beweeg- of sportactiviteiten je kunt doen? Of wil je weten welke sportverenigingen met aangepaste sporten bij jou in de buurt zijn? Op de website van Uniek Sporten staat per gemeente een overzicht.

Liever een adviesgesprek?

Vincent Pex is sportconsulent aangepast sporten in Schiedam. Hij werkt voor Stichting Mee en zet zich in voor alle mensen met een beperking of een chronische ziekte die een vraag hebben over sport. Dankzij zijn ervaring en zijn netwerk in deze regio vindt hij voor iedereen passende activiteit. Vincent denkt mee over alle aspecten die te maken hebben met het sporten. Van de sport zelf en de vereniging tot het vervoer van en naar de sportactiviteit en de bekostiging van de contributie.

Voor een adviesgesprek kun je Vincent bereiken via 06-11864662 of [email protected]

Sportdag Aangepast Sporten

Elk jaar is er een speciale sportdag in september. Hierbij werken diverse sportaanbieders samen met de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De sportdag geeft mensen met een beperking gelegenheid om kennis te maken met de beweeg- en sportmogelijkheden in deze regio.

Hou de activiteitenkalender in de gaten voor de datum en neem voor meer informatie over de Sportdag Aangepast Sporten contact op met Vincent.

Bewegen op recept in Schiedam Noordrand

In januari 2018 startte de Huisartsengroep Kethel met het doorverwijzen van patiënten met diabetes, COPD of hart- en vaatziekten naar deskundige (sport)begeleiders. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen de huisartsengroep en fysiotherapie Hofstra. Patiënten werden doorverwezen naar de bootcamp van Hofstra. Na 4 maanden kon een groot aantal deelnemers minderen met medicatie of hoefden ze zelfs niet te starten.