Loading...

Mensen met een beperking

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te bewegen en sporten, ook met een beperking. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook leuk om te doen. Door te sporten of mee te doen aan een beweegactiviteit ontmoet je andere mensen. Gelukkig zijn in Schiedam en omstreken vele mogelijkheden om (aangepast) te sporten. 

Wat kan ik in Schiedam en omgeving allemaal doen?

Ben je benieuwd welke aangepaste beweeg- of sportactiviteiten je kunt doen? Of wil je weten welke sportverenigingen met aangepaste sporten bij jou in de buurt zijn? Op de website van Uniek Sporten staat per gemeente een overzicht.

Uitgelicht: Boxing Blind

Voor vrouwen met een visuele beperking is er Boxing Blind. Boxing Blind is een combinatie van boksen en fitness. Deze groepsles wordt op woensdagavond van 18.00 – 19.00 uur gegeven aan de Kepplerstraat 31 in Schiedam door een personal trainster. Op dit moment trainen er vijf vrouwen en zijn er wekelijks drie buddy’s die de trainster assisteren. Wil je meer informatie of ook een keer meedoen? Neem contact op met Vincent Pex van Stichting MEE. Hij is te bereiken via vincentpex@meerotterdam.nl.

Liever een adviesgesprek?

Vincent Pex is sportconsulent aangepast sporten in Schiedam. Hij werkt voor Stichting Mee en zet zich in voor alle mensen met een beperking of een chronische ziekte die een vraag hebben over sport. Dankzij zijn ervaring en zijn netwerk in deze regio vindt hij voor iedereen passende activiteit. Vincent denkt mee over alle aspecten die te maken hebben met het sporten. Van de sport zelf en de vereniging tot het vervoer van en naar de sportactiviteit en de bekostiging van de contributie.

Voor een adviesgesprek kun je Vincent bereiken via 06-11864662 of vincent.pex@meerotterdam.nl

Sportdag Aangepast Sporten

Elk jaar is er een speciale sportdag in september. Hierbij werken diverse sportaanbieders samen met de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De sportdag geeft mensen met een beperking gelegenheid om kennis te maken met de beweeg- en sportmogelijkheden in deze regio.

Hou de activiteitenkalender in de gaten voor de datum en neem voor meer informatie over de Sportdag Aangepast Sporten contact op met Vincent.

Bewegen op recept in Schiedam Noord

Huisartsen, fysiotherapeuten, leefstijlcoaches en sportorganisaties zijn in Schiedam Noord in samenwerking met Team Sportservice en de gemeente gestart met Bewegen op Recept. Mensen die meer beweging nodig hebben vanwege hun gezondheid krijgen een verwijzing voor bewegen en sporten onder deskundige begeleiding.