Loading...

Mensen met een beperking

Iedereen moet kunnen bewegen en sporten. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid, maar vooral ook leuk om te doen! Door het beoefenen van een sport of door mee te doen aan een beweegactiviteit hoor je ergens bij en ontmoet je andere mensen. Voor mensen met een beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend. De stap om te gaan sporten is vaak groter. Toch zijn in Schiedam en omstreken vele mogelijkheden om (aangepast) te sporten. 

Wat kan ik in Schiedam en omgeving allemaal doen?

Ben je benieuwd welke aangepaste beweeg- of sportactiviteiten je kunt doen? Of wil je weten welke sportverenigingen met aangepaste sporten bij jou in de buurt zijn? Op de website van Uniek Sporten staat per gemeente een overzicht.

Liever een adviesgesprek?

In Schiedam is een sportconsulent aangepaste sporten actief: Nynke Tilstra. Nynke werkt voor Mee en onder de noemer SportMee zet Nynke zich in voor alle mensen met een beperking of een chronische ziekte die een vraag hebben over sport. Dankzij haar ervaring en haar netwerk in deze regio vindt zij voor iedereen die wil sporten een leuke en passende vereniging. Nynke denkt mee over alle aspecten die te maken hebben met het sporten: van de sport zelf en de vereniging tot het vervoer van en naar de sportactiviteit en de bekostiging van de contributie.

Voor een adviesgesprek kun je Nynke bereiken via 06-11864662 of Nynke.Tilstra@meerotterdam.nl

Sportdag Aangepast Sporten

Om mensen met een beperking (lichamelijk en/of geestelijk) de gelegenheid te geven kennis te maken met de diverse beweeg- en sportmogelijkheden in deze regio, organiseren diverse sportaanbieders, i.s.m. de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, elk jaar in september een speciale sportdag.

Hou de activiteitenkalender in de gaten voor de precieze datum! Voor meer informatie over de Sportdag Aangepast Sporten kun je ook contact opnemen met Nynke Tilstra.

Bewegen op recept in Schiedam Noordrand

In januari 2018 is Huisartsengroep Kethel gestart met de doorverwijzing van patiënten met diabetes, COPD of hart- en vaatziekten door naar deskundige (sport)begeleiders. Dit project is ontstaan door een effectieve samenwerking die de huisartsengroep had met fysiotherapie Hofstra, waarbij patiënten werden doorverwezen naar de bootcamp groepen van Hofstra. Na 4 maanden bleek dat een groot aantal deelnemers niet hoefde te starten met medicatie of kon minderen.