Loading...

Cultuuraanbod WSV West

Kleuterdans, groep 1 t/m 3

Lessen door Sophia van Ballet en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen
Woensdag 14.30 – 15.30 uur
Locatie: Basisschool de Wieken

Begin je bij elk muziekje meteen te swingen, te draaien en te bewegen? Is dansen het liefste wat je doet? Kom dan lekker meedansen bij de kleuterdanslessen verzorgd door juf Sophia van Ballet en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen. De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kleuters waarbij het plezier in bewegen voorop staat! Op verschillende muziekstijlen biedt juf Sophia ruim baan aan de fantasie en creativiteit van het kind en wordt er in de lessen gewerkt aan coördinatie, ritme en lenigheid.

  

Robotica, groep 5 t/m 8

Lessen door Layla Bella
Woensdag 13.00 – 14.00 uur
Locatie: RKBS St. Bernardus, Bosboomlaan 5

In deze miniserie programmeren gaan leerlingen aan de slag met hun eigen microcomputer. Aan de hand van leuke  opdrachten ontwikkelen zij vaardigheden op het gebied van computational thinking zoals gegevens verzamelen, gegevens analyseren gegevens visualiseren en problemen.

 

Kunst kijken en maken, groep 4 t/m 6

Een wijkcultuurklas door het Stedelijk Museum Schiedam
Dinsdag 15.30 – 16.30 uur
Locatie: RKBS St. Bernardus, Bosboomlaan 5

Ben je nieuwsgierig en maak je graag dingen? Doe dan mee met Kunst kijken en maken van juf Jackelien! In deze lessenserie ontdek je met elkaar hoe simpel en tegelijkertijd speciaal kunst is. Je start met een filosofisch spel. Want waarom zou je kunst maken? Is kunst mooi? Wanneer is iets kunst? In tweede en derde les maak je zelf kunst geïnspireerd op bijzondere kunstwerken van het Stedelijk Museum Schiedam. De laatste drie lessen heb je de tijd om zelf, of als je wilt samen, een kunstwerk te maken. Tot slot maken we een tentoonstelling waarvoor je je eigen publiek met een gouden ticket uitnodigt. Heb je dan nog niet genoeg kunst gezien? Dan is er een extra activiteit in het Atelier van het museum.