Loading...

Bewegen op Recept

Bewegen helpt bij het tegengaan of verminderen van  (chronische) lichamelijke of psychische klachten. Daarom zijn de huisartsen in Schiedam Noord gestart met het uitschrijven van beweegrecepten. Zij verwijzen patiënten met bijvoorbeeld diabetes, COPD of hart- en vaatziekten door naar deskundige begeleiders.

Patiënten kunnen kiezen uit zes activiteiten: bootcamp, bewegen op muziek, wandelen op niveau, fitness, yoga en zwemmen. Deze activiteiten worden aangeboden door Hofstra Fysiotherapie, de Fietsende Fysio, Fysiotherapie Schiedam Noord, Sportinstituut Schiedam, Smrti en zwembad Groenoord.

Doet u mee? Bewegen op Recept duurt drie maanden en is één keer per week. U kiest zelf de activiteit. De kosten zijn voor eigen rekening, maar u betaalt voor twee maanden. Het doel is om uiteindelijk deel te blijven nemen aan de activiteit bij dezelfde trainer en groep, voor het reguliere tarief.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met beweegcoach Hilde.

Bent u huisarts en wilt u graag meer informatie over het project Bewegen op Recept, neem dan contact op met Bianca Weber, beweeg- en sportregisseur Schiedam Noord.

De zorgbulletin publiceerde een mooi artikel over Bewegen op Recept.