Loading...

Bewegen op Recept

Huisartsenpraktijken Damzicht, Centrum Huisartsen, de Havenbogen, Bhogal-Statham, Nieuwe Maas en Wuister zijn nu ook gestart met Bewegen op Recept. Patiënten met een chronische ziekte zoals diabetes, COPD of hart- en vaatziekten krijgen via een verwijzing vanuit de gezondheidszorg de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te bewegen en te sporten.

Vorig jaar zijn de huisartsenpraktijken in Schiedam Noord gestart met bewegen op recept. Uit de monitoring en evaluatie na een jaar blijken goede resultaten. 91 patiënten zijn doorverwezen, waarvan driekwart op dit moment nog steeds beweegt. Deze patiënten geven aan verandering in hun gezondheid te ervaren. Zij voelen zich fitter, energieker en hebben meer uithoudingsvermogen.

Bewegen op recept

Vanwege dit succes hebben genoemde huisartsenpraktijken, diverse beweegaanbieders, Lekker Bezig Schiedam en de gemeente de handen in één geslagen. Deze interventie start nu ook in andere wijken van Schiedam. Patiënten met een chronische ziekte kunnen een beweegrecept voorgeschreven krijgen, waarbij zij zelf een activiteit kiezen zoals zwemmen, fitness, golden sports, gentle yoga, stoelyoga, pilates, bootcamp, bewegen op muziek, wandelen op niveau, fitness, yoga en zwemmen. Deze activiteiten worden aangeboden door respectievelijk zwembad Groenoord en Zuid, Nieuwland Fysiotherapie, Fernhout Fysiotherapie, Integrale Yoga Schiedam, Yogastudio Yoia, Fit-plus en Fysiotherapie Schiedam-West, Hofstra Fysiotherapie,  Fysiotherapie Schiedam Noord, Sportinstituut Schiedam en Smrti.

Doet u mee? Bewegen op Recept duurt drie maanden en is één keer per week. U kiest zelf de activiteit. De kosten zijn voor eigen rekening, maar u betaalt voor twee maanden. Het doel is om uiteindelijk deel te blijven nemen aan de activiteit bij dezelfde trainer en groep, voor het reguliere tarief.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met beweegcoach Vincent.

Bent u huisarts en wilt u graag meer informatie over het project Bewegen op Recept, neem dan contact op met Bianca Weber, beweeg- en sportregisseur Schiedam Noord.

De zorgbulletin publiceerde een mooi artikel over Bewegen op Recept.