Loading...

Trainersbegeleiding Schiedam

Een trainersbegeleider kan het verschil maken voor sporters, trainers én de vereniging. Deze functie draagt direct bij aan de kwaliteit van de trainers én de trainingen. Indirect draagt dit bij aan de ontwikkeling van de sporter en heeft het een positief effect op een veiliger sportklimaat.  Een trainersbegeleider begeleidt gedurende het seizoen de minder ervaren trainers door een aantal trainingen te bezoeken. Op basis daarvan krijgt de trainer feedback en tips over het geven van sociaal veilige, plezierige en leerzame trainingen. De feedback op de trainer is positief, opbouwend en vanuit een paar eenvoudige basisprincipes.

 

Waarom (1)
Vaak kost het veel moeite om voor alle teams een trainer of coach te vinden. Uiteindelijk lukt het, maar dan…  Vaak staan zij er al snel alleen voor: veel goede bedoelingen, maar weinig ervaring in het geven van een training. Dat merkt u: er komt gedoe, gemopper, geschuif met trainers. Jeugdleden zoeken een andere club en u kunt weer opnieuw beginnen.

 

Waarom (2)
Voor sporters is de trainer of coach dé belichaming van de club; hij of zij ís de club. De trainer is immers bepalend voor hun sportplezier en voor hun sportieve ontwikkeling. Is de trainer slecht, dan is de club slecht! Is de trainer goed (geeft hij plezierige trainingen waar iedereen zich thuisvoelt en zich ontwikkelt) dan is de club goed. Zo simpel is het!
Wie zijn de trainersbegeleiders? Of wie kunt u hiervoor benaderen?
Trainersbegeleiders zijn in principe mensen die nu al op één of andere manier bij de club betrokken zijn. Mensen die beschikken over de vaardigheid om anderen zich op een positieve manier te helpen ontwikkelen. Het is voor deze taak niet nodig om in het bezit te zijn van een trainersdiploma of om zelf op niveau gesport te hebben. Veel belangrijker is de vaardigheid om een aantal basisprincipes voor het geven van een gestructureerde, plezierige en leerzame training over te dragen aan degene die dat wel willen, maar nog niet kunnen. Ook op uw club zijn er vast een aantal die aan dit profiel voldoen. Gebruik hun capaciteiten!

 

Rotterdam Sportsupport helpt verenigingen graag bij het opleiden van mensen tot trainersbegeleiders. Vanaf 16 oktober starten we daarom weer met een cursusreeks Trainersbegeleiding ‘Coach de Coach’, dit keer in Schiedam voor Schiedamse sportverenigingen! Aanmelden kan via de button onderaan de mail.

 

Programma:
De opleiding bestaat uit een vijftal avondbijeenkomsten en vinden allen plaats in Schiedam (de locatie wordt bepaald na overleg met de deelnemers).
· Woensdag 16 oktober 2019 | de 4 inzichten van trainerschap
· Woensdag 30 oktober 2019 | Coach de Coach
· Woensdag 20 november 2019 | Coach de Coach in de praktijk
· Woensdag 18 december 2019 | Coach de Coach in de praktijk
· Woensdag 22 januari 2020 | Borging trainingsbegeleiding voor besturen

 

In het najaar van 2020 is er nog een intervisiebijeenkomst. De datum hiervoor wordt nader bepaald.

 

De bijeenkomsten starten om 19:00 uur. Deelname is geheel gratis

 

Bekijk ook het filmpje van Trainersbegeleiding – de normaalste zaak van de wereld

 

Interesse in de training? Meld je dan nu meteen aan!