Loading...

Urban Sport en Cultuurdag Nieuwland

Op zaterdag 15 september is de wijksport- en cultuurdag van Nieuwland op het Wibautplein. Het thema van de dag is “Urban”. In verschillende gratis workshops kunnen kinderen, vanaf 12 jaar, skills en tricks leren van o.a. pannavoetbal, freerunning, freestyle basketball, freestyle voetbal, rap, hiphop en DJ’en. Voor de jongere kinderen is er een springkussen aanwezig. Kortom, een dag om niet te missen! De wijksport- en cultuurdag is een onderdeel van het Happy Nieuwlandprogramma en wordt georganiseerd door de Gemeente Schiedam, Lekker Bezig en Stichting Mooi Werk.

Powervrouw Kizzy verzorgt de presentatie. Met deze bekende zangeres, presentatrice, poëet en spreker kan het niet anders dan dat het een heel mooi feestje wordt.

Freestyle Basketbal met Reemz
Raemy, ook wel bekend als Reemz is een freestyle basketballer. Hij mixt basketbal met invloeden uit bijvoorbeeld dans, tricking en martial arts en door zijn creativiteit weet hij iedereen steeds weer te verrassen. Reemz heeft al opgetreden tijdens het kerstcircus in Ahoy, voor de koninklijke familie bij de Koningsvaart, op TV bij Zapplive en zelfs in Portugal en Spanje. Wil jij gave tricks leren met een basketbal? Kom dan naar de workshop van Raemy!

Freerunning met de Friends-Crw
De Friends-crw bestaat uit een team van freerunners en trickers, die samen de gekste stunts uithalen. Door middel van kracht en atletisch vermogen, komen zij op spectaculaire wijze van punt A naar B. Met TV optredens bij het Beste Brein van Nederland, Holland’s Got Talent en het Televizierring gala, hebben zij al laten zien tot de absolute top te horen. Daarnaast werken ze voor grote namen als Dancetour, Microsoft en CoolCat. Op zoek naar nieuwe trucs voor in de buitenlucht? De Friends-Crw gaat het jou leren!

Pannavoetbal met de Easy Man
Jeand Doest, beter bekend als Easy Man, is tweevoudig wereldkampioen pannavoetbal. Als gezicht van sportmerk Puma reist hij de hele wereld over om optredens te geven: de VS, Mexico, Bahrein, Duitsland en India. Hij staat bekend als de Koning van de Panna en gaat op 15 september graag de uitdaging met jou aan! Wie durft?!

Freestyle voetbal met Esmaa
Esmaa is freestyle voetbalster, tekenares en studente. Al haar vrije tijd steekt zij in het oefenen met de bal. Afgelopen jaar stond ze op het NK Freestyle Voetbal en pakte knap de bronzen plak. Ze traint hard om te laten zien welke vette freestyle trucs er allemaal mogelijk zijn en heeft een flinke doses doorzettingsvermogen. Hiermee wil zij laten zien, dat wanneer je iets graag wilt en er hard voor werkt, het echt gaat lukken! Leer en proef het echte freestyle voetballen van Esmaa!

Cultuurfabriek DJ/Rap
Leren rappen of DJ’en? Dat kan tijdens de Urban Sport en Cultuurdag bij de workshops van De Cultuurfabriek Schiedam.

DJ Menace
Menace is, van het draaien op huisfeesten op 15 jarige leeftijd, doorgegroeid naar een DJ die op evenementen over de hele wereld draait. Zo stond hij in voorprogramma’s van grote namen als Chuckie, David Guetta, Vato Gonzales, Afrojack en Sydney Samson. Urban, house, Eclectic en Afrobeats mixt hij feilloos in elkaar. Menace brengt zijn liefde voor muziek niet alleen op evenementen over, maar ook tijdens dj workshops. Wie doet er mee?

Martinho
Martinho is echt van alle markten thuis, een actieve rapper, DJ, vocalist, MC en producer. Als hij zelf niet op het podium staat, werkt hij met veel plezier als workshopdocent bij de Cultuurfabriek Schiedam. Tijdens zijn rapworkshops komt o.a. tekst schrijven, muzikaliteit en performance aanbod.

010HIPHOP/HIPHOPDANS
010HipHop is een dansschool gevestigd op meerdere locaties in regio 010. Zij bieden vaste lessen, workshops en optredens aan in verschillende stijlen zoals: hiphop, streetdance, breakdance, afrohouse en freerunning/tricking. Op de Sport- en Cultuurdag van 15 september verzorgt breakdancer Patrick dos Santos (BBoy Dossa) een hele gave dansworkshop. Tijdens deze workshop leer jij alle basisstappen van de stijlen hiphop en breakdance.