Loading...

Opening Schoolplein14 Wieken

“Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn”, zei Johan Cruijff eens. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing. Door de realisatie van een Schoolplein14 op basisscholen uit zowel het reguliere als speciale onderwijs stimuleert de Cruyff Foundation kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd.

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.

Ontwikkelingen in de Schrijversbuurt maakten het mogelijk om het gebied rondom basisschool de Wieken een nieuwe bestemming te geven. Leerlingen van basisschool de Wieken hebben hun eigen S14plein ontworpen. Daarmee is de betrokkenheid met hun eigen plein en de buurt vergroot. Het plein is naschools ook toegankelijk voor kinderen uit de buurt. Woensdag 26 september wordt het plein op een feestelijke manier geopend.

Dit wordt alweer het 15e Schoolplein14 plein in Schiedam!