Loading...

Lekker Bezig bijeenkomst

ZIJN WE LEKKER BEZIG IN SCHIEDAM?

 

Deze vraag staat centraal tijdens een inspirerende bijeenkomst over bewegen en sporten in Schiedam op maandagavond 18 november in de foyer van Theater aan de Schie. De gemeente Schiedam wil graag met Schiedammers het gesprek voeren over bewegen en sporten in Schiedam. Onder andere worden de mogelijkheden van een Lokaal Sportakkoord verkend.

 

De ambities op het gebied van bewegen en sporten zijn met en door ‘de stad’ opgesteld en zijn verwoord in de kadernota ‘Kom maar op!’ De afgelopen jaren is veel gedaan om deze ambities te bereiken. Maar wat is bereikt? En wat (nog) niet? Wat waren drempels en hoe is hier mee omgegaan? Wat kan (nog) beter en hoe? Wie kan daarbij een bijdrage leveren en welke bijdrage? Kortom: zijn we Lekker Bezig?

 

Ik stel uw aanwezigheid op 18 november zeer op prijs! U bent namelijk inwoner, sporter, trainer, verenigingsbestuurder of (commerciële) beweeg- en sportaanbieder en u heeft vast een mening over bewegen en sporten in Schiedam. Werkt u in de zorg, het welzijnswerk of in het onderwijs? Ook dan bent u de juiste persoon om in gesprek te gaan!

 

Tijdens de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 

Beleving

Of je nu jong of oud bent, in Schiedam zijn er veel mogelijkheden om te bewegen. Schiedammers delen het plezier van bewegen en sporten met anderen, ze voelen zich fit en gezond en kunnen hun energie kwijt. We willen de inactieve Schiedammers in beweging krijgen. Gaat dit goed? Richten we ons op de juiste groepen? Weet men ook waar, hoe, wanneer en met wie je kunt bewegen en sporten? Praat mee over de beleving van bewegen en sporten in Schiedam.

 

Sterke beweeg- en sportaanbieders

Hoe sterker en vitaler de sportverenigingen, des te beter het beweeg- en sportaanbod. En des te groter hun bijdrage als bijvoorbeeld gezondheid en eenzaamheid. Hoe gaat dit in Schiedam? En hoe ga je om met vrijwilligers? Waar liggen nog kansen?

 

Beweeg- en sportvoorzieningen

In Schiedam gaat veel aandacht uit naar multifunctionele en goed geëxploiteerde sportparken en binnensportvoorzieningen. In Schiedam komen ook steeds meer uitdagende speel- en sportplekken in de openbare ruimte. Hoe maak je optimaal gebruik van de sportvoorzieningen en wat is daarvoor nodig?

 

Samenwerken

Uit de passie voor bewegen en sporten en met de overtuiging dat het beter kan voor jezelf, in de vereniging, in de wijk en in de stad, ontstaat de bereidheid het anders te doen en op zoek te gaan naar andere samenwerkingsvormen. Wie en wat is ervoor nodig om daadwerkelijk actie te ondernemen en de samenwerking (nog) meer op te zoeken?

 

 

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 – 19.30 uur Ontvangst in de foyer van Theater aan de Schie
19.30 – 20.00 uur Opening door wethouder Fahid Minhas
20.00 – 20.40 uur Gespreksronde 1
20.50 – 21.30 uur Gespreksronde 2
21.45 – 22.00 uur Centrale afsluiting
22.00 – 22.30 uur Mogelijkheid tot napraten

 

Per ronde vinden tegelijkertijd gesprekken plaats over alle vier de onderwerpen. U kunt per ronde aan één gesprek deelnemen. Op het inschrijfformulier kunt u uw twee voorkeuren aangeven. Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de door u opgegeven voorkeuren.

Meld u HIER aan om de bijeenkomst bij te wonen! Er geldt een aanmelddatum van uiterlijk 8 november.

 

Mocht u vragen hebben over de bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Marco van Brouwershaven (accountmanager Bewegen en Sporten) via m.v.brouwershaven@schiedam.nl.

 

Ik hoop u te ontmoeten op 18 november in de foyer van Theater aan de Schie (Stadserf 1 te Schiedam).

Met vriendelijke groeten,

Fahid Minhas
Wethouder Bewegen en Sporten