Loading...

PPSC De derde helft

De derde helft

Woensdagmiddag 9 oktober is er een landelijke primeur bij voetbalvereniging P.P.S.C. De Schiedamse sportvereniging is de eerste club in de regio die het programma De Derde Helft lanceert. Een project tegen eenzaamheid van het Nationaal Ouderenfonds.

De Derde Helft is een project van het Nationaal Ouderenfonds. De sportkantine krijgt een vernieuwde functie. Het is een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek. Vanaf 13:30 uur kan het publiek in Schiedam kennismaken met verschillende activiteiten voor 55 plussers zoals walking football, een potje biljart, sjoelen maar ook tafeltennis.

‘Het initiatief wordt in de gemeente Schiedam goed ontvangen en ook de Schiedamse wethouder van Aaken is ambassadeur van het project.’ laat het Ouderenfonds weten.

Het doel van de Derde Helft is om 55-plussers de komende twee jaar te helpen om actief te blijven en hen de mogelijkheid bieden zich als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij de Derde Helft. Het programma wordt aangeboden bij sportverenigingen waardoor de kantine een plek wordt waar ouderen uit de buurt elkaar kunnen blijven ontmoeten.